Beeldend 21 t/m 99 jaar

Brushletteren

Zwieren en zwaaien over je papier. Die mooie sierlijke letters die je overal ziet opduiken, hoe pak je dat aan? Brushletteren is een razend populaire techniek om met penselen en stiften jouw teksten vorm te geven. En die techniek? Die is eenvoudig aan te leren! Tijdens deze basiscursus leer je in de eerste les de opbouw van de letters door te oefenen en te experimenteren met penselen en brushmarkers. In de volgende lessen maak je een heus kunstwerk met de aangeleerde technieken.

Cursusdata: donderdag 16, 23 en 30 november 2020 van 19.00-21.30 uur. De lessen vinden plaats bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Kosten deelname: € 85,00 (incl. set brushstiften die je mag houden).

Gezien de huidige omstandigheden, gaat de cursus in het najaar van 2020 niet door.

Aanmelden voor Brushletteren kan rechtstreeks bij docente Laura Schakenraad: info@letterloods.nl .

Laura Schakenraad

Als kleine puk altijd al in de weer met stiften en grote rollen tekenpapier. Gefascineerd door handschriften, als scholier met een zelfgespaarde typmachine en stiften al druk met het maken van eigen tijdschriften (Flow avant la lettre!), via de combinatie werk en opleiding geschoold tot vormgever/DTP’er die stiekem graag papier snuffelt en zonder gêne freakt op mooie letters met een scherp oog voor what’s hot and what’s not.

​Laura is in 2000 afgestudeerd aan de kunstacademie Kampen binnen de richting autonome schilderkunst, waar zij ook zijpaadjes fotografie en conceptuele kunst heeft bewandeld. Vanuit haar bedrijf Letterloods verzorgt ze opdrachten voor bedrijven en particulieren. Een op maat gemaakt krijtbord met geletterd menu, een uniek uithangbord, een treffende quote op een muur of een pakkende tekst op een raam. Laura jongleert met tekst en tovert met letters. Naast de projecten geeft Laura ook handletterworkshops op diverse locaties.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder