Beeldend

Glasfusing

Glasfusing is dé cursus voor creatieve mensen die een nieuwe uitdaging zoeken... werken met glas in 2D en 3D. Verschillende lagen glas worden op elkaar in de oven op hoge temperatuur versmolten. Zo ontstaan mooie sculpturen, panelen of schalen waarbij de lichtinval voor een prachtig kleurenspel in het glas zorgt. We werken met transparant en gekleurd glas.

De cursus wordt gegeven bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

Wegens omstandigheden gaat de cursus met startdatum 27 januari niet door. In september 2020 zal er weer een nieuwe cursus starten.

Margret Takken

Mijn glasverslaving is begonnen met het maken van glas-in-lood ramen. Door het volgen van verschillende vakcursussen heb ik mij inmiddels ook bekwaamd in glasfusing (versmelten van glas), brandschilderen, beadmaking (glazen kralen maken) en kiln-casting (smelten van glas in een mal om 3D-objecten te maken). Glas in al zijn facetten en bewerkingen geeft steeds een boeiend licht en kleurenspel. Onder invloed van verschillende soorten lichtinval komt het werk tot ‘leven’. Onderling zijn de verschillende technieken goed te combineren, dat maakt elk werkstuk weer uniek. Sinds een paar jaar geef ik ook cursussen en workshops in bovenstaande technieken. Ook maak ik glasobjecten in opdracht van anderen. Doe mee met de korte cursus ‘Glasfusing’, waarschijnlijk raak je net zo enthousiast als ik!

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder