Beeldend

Handlettering | Basis

Een mooie quote aan de muur, een zelfgemaakte kaart of cadeaulabel. Hoe maak je dit? Dat leer je in deze korte cursus 'Handletteren voor beginners'. Je krijgt een korte introductie over typografie, je leert de basis om verschillende alfabetten, eigen letters en composities schoon op papier te krijgen. Een stevige basis voor jouw letterwerk. Via de docent is het mogelijk om een materialensetje met 4 pennen aan te schaffen (t.w.v. € 10,-) zodat je thuis meteen verder kunt met alle inspiratie.

Cursusdata: donderdag 30 januari, 6 en 13 februari 2020. De cursus wordt gegeven bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

Laura Schakenraad

Als kleine puk altijd al in de weer met stiften en grote rollen tekenpapier. Gefascineerd door handschriften, als scholier met een zelfgespaarde typmachine en stiften al druk met het maken van eigen tijdschriften (Flow avant la lettre!), via de combinatie werk en opleiding geschoold tot vormgever/DTP’er die stiekem graag papier snuffelt en zonder gêne freakt op mooie letters met een scherp oog voor what’s hot and what’s not.

​Laura is in 2000 afgestudeerd aan de kunstacademie Kampen binnen de richting autonome schilderkunst, waar zij ook zijpaadjes fotografie en conceptuele kunst heeft bewandeld. Vanuit haar bedrijf Letterloods verzorgt ze opdrachten voor bedrijven en particulieren. Een op maat gemaakt krijtbord met geletterd menu, een uniek uithangbord, een treffende quote op een muur of een pakkende tekst op een raam. Laura jongleert met tekst en tovert met letters. Naast de projecten geeft Laura ook handletterworkshops op diverse locaties.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder