Beeldend 18 t/m 99 jaar

Lezingentrilogie Den Haag

Onze hofstad heeft een heel bijzondere ontstaansgeschiedenis. Den Haag ontstond rond het grafelijke machtscentrum dat we nu kennen als het Binnenhof en werd in de 16e eeuw gezien als het mooiste en rijkste dorp van Europa.

Deze driedelige cursus geeft een prachtig overzicht van de eerste menselijke activiteiten in de regio, het Romeinse Forum Hadriani, het middeleeuwse Binnenhof en de maar liefst vier paleizen van stadhouder Frederik Hendrik, het Mauritshuis, Het Catshuis, de grote stadsuitbreidingen uit de negentiende en twintigste eeuw, de bouw van het Vredespaleis, de opkomst van de badplaats Scheveningen, het werk van architecten als Wils, Van Eesteren en Duiker tot aan de laatste ontwikkelingen. Voor de cursus is een uitvoerige hand-out beschikbaar met prachtig historisch kaartmateriaal en een fraaie wandelroute. Een wandeling door Den Haag zal nooit meer hetzelfde zijn.

De lezingentrilogie vindt plaats bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder op woensdag 28 oktober, 4 en 11 november 2020 van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten deelname: € 50,00 (incl. kleurrijke hand-out per e-mail).

Programma:
– College 1: Den Haag, het mooiste dorp van Europa
– College 2: Het Den Haag van de Stadhouders en Koningen
– College 3: De stormachtige ontwikkeling van Den Haag en Scheveningen vanaf 1850.

Meer informatie en aanmelden: http://kunstcolleges.nl/den-haag/

Hans de Man

Drs. Hans de Man (1965) studeerde van 1992-1997 Architectonische vormgeving aan de Academie van beeldende kunst in Kampen (het huidige ArtEZ). In 2003 rondde hij zijn studie Architectuurgeschiedenis af aan de Rijksuniversiteit Groningen met een onderzoek naar scholenbouw dat later in boekvorm verscheen. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam als freelance architectuurhistoricus en was 12 jaar verbonden als docent architectuurbeschouwing aan ArtEZ Zwolle. Hans organiseert voor verschillende culturele instellingen lezingen, cursussen en reizen op het gebied van kunst en architectuur.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder