Beeldend

Lezingentrilogie De opkomst van het moderne Amsterdam

Na een langdurige periode van stagnatie en verval ontwikkelde Amsterdam zich in de 19e eeuw razendsnel. In deze drie colleges richten we ons dan ook op de opkomst van het moderne Amsterdam, de industriële revolutie, de aanleg van het Noordzeekanaal, het Vondelpark, de bouw van het Rijksmuseum en het Centraal Station, het paleis van volksvlijt, de Pijp, de Beurs, plan Zuid van Berlage en de sociale woningbouw onder Floor Wibaut. Daarnaast ook de nodige aandacht voor recentere ontwikkelingen zoals de westelijke tuinsteden, de Bijlmer en IJburg.

Cursussen

TitelLessenPrijsLesdagStartLocatie
Amsterdam, passe-partout lezingen3 lessen€ 17,50 per lezing, passe-partout € 39,50Woensdag
19:30 - 21:30
2019-10-09Cultuurbedrijf NoordoostpolderInschrijven

Cursussen

TitelAmsterdam, passe-partout lezingen
Lessen3 lessen
Prijs
Lesdag2019-10-09 19:30 - 21:30
Start2019-10-09
LocatieCultuurbedrijf Noordoostpolder
Inschrijven

Cursusdata: 9, 16 en 30 oktober 2019.
De lezingen zijn ook los te bezoeken, losse entreekaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

Hans de Man

Na een korte carrière in de Rotterdamse verzekeringswereld besloot ik in de jaren negentig het roer compleet om te gooien en startte met de studie architectonische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens te Kampen (het huidige ArtEZ). Polissen en verzekeringspremies maakten plaats voor architectuur, kunst en design. In 2001 kreeg ik de mogelijkheid om de studie Architectuur- en Stedenbouw geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen te volgen. In 2003 studeerde ik af op een onderzoek naar naoorlogse scholenbouw, een onderwerp dat mij nooit meer zou loslaten. Sindsdien werk ik als zelfstandig architectuurhistoricus en deed o.a. onderzoek voor de Rijksgebouwendienst, Drents Plateau en DAAD architecten. Voor de provincie Groningen en Drenthe onderzocht ik de afgelopen jaren circa 450 basisscholen. De laatste jaren heb ik mij steeds verder toegelegd op het geven van lezingen en cursussen voor een zeer uiteenlopend publiek.  Met zowel een ontwerp- als  wetenschappelijke achtergrond ben ik in staat om onderwerpen met een frisse en eigenzinnige blik te benaderen.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder