Beeldend 18 t/m 99 jaar

Lezingentrilogie Rem Koolhaas

Rem Koolhaas, wereldberoemd en inmiddels door menigeen heilig verklaard. Wat maakte deze tegendraadse denker/architect tot één van de goeroes van de hedendaagse architectuur en stedenbouw? Wat was de impact van zijn boek 'Delirious New York' en wat wordt er bedoeld met door Koolhaas geïntroduceerde begrippen als de generieke stad en junkspace. Bij deze cursus wordt op kritische wijze ingegaan op ideeën, theorieën en werk van dit fenomeen in de hedendaagse architectuur. Bovendien zoomen we ook in op de invloed van Koolhaas op andere architecten zoals MVRDV, Bjarke Ingels, Petra Blaisse en Zaha Hadid.

De lezingentrilogie vindt plaats bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder op woensdag 16, 23 en 30 november 2022 van 13.30-15.30 uur. Kosten deelname: € 65,00 (incl. kleurrijke hand-out per e-mail).

Aanmelden en meer informatie: https://kunstcolleges.nl/collegereeks-rem-koolhaas/.

Hans de Man

Drs. Hans de Man (1965) studeerde van 1992-1997 Architectonische vormgeving aan de Academie van beeldende kunst in Kampen (het huidige ArtEZ). In 2003 rondde hij zijn studie Architectuurgeschiedenis af aan de Rijksuniversiteit Groningen en was vele jaren actief als theoriedocent voor o.a. ArtEZ, HOVO en natuurlijk Cultuurbedrijf Noordoostpolder. In 2020 startte Hans zijn onderneming kunstcolleges.nl waar hij al zijn cursussen, reizen en excursies heeft ondergebracht.