Beeldend 21 t/m 99 jaar

Masterclass beeldbewerking

Moderne beeldbewerking met software zoals Photoshop, Lightroom en Capture One Pro. Het lijkt alsof de fotografie opnieuw uitgevonden is, zoveel mogelijkheden zijn er in het bewerken van je foto’s. Maar in de kern is er niets veranderd: alle technieken die we in de donkere kamer al kenden komen terug in de moderne beeldbewerking. Het grote verschil is dat je niet meer in het halfduister naar je gereedschappen moet zoeken maar dat je comfortabel aan je bureau in het volle licht al deze technieken digitaal kunt toepassen. En als het je niet bevalt begin je gewoon opnieuw.

Je foto’s bewerken met de kennis van een oude rot in het vak die zichzelf de digitale technieken al aanleerde in de vorige eeuw en de “old school” werkwijzen vertaalde naar de moderne beeldbewerking.
Wil jij ook je foto’s bewerken als een pro? Meld je dan aan voor deze interessante cursus.

De cursus wordt gegeven op maandag van 19.30-22.00 uur in de Fotostudio van Pim van der Maden (Reaal 9G, Emmeloord).
Cursusdata: 8 februari, 8, 22 maart, 19 april, 10, 17 mei 2021.
Kosten deelname: € 345,-.

Pim van der Maden

Fulltime professioneel fotograaf sinds 1988 en gespecialiseerd in florale fotografie, landschappen en mensen. Pim fotografeert vanuit Emmeloord, Noordoostpolder, Flevoland en kent vele bedrijven, particulieren en instellingen als klant voor diverse opdrachten. Deze opdrachten strekken zich uit tot USA, China en Japan. Met name in de florale fotografie is Pim een bekende naam; vele internationale topbloemisten hebben met hem samen gewerkt voor o.a. bloemenmagazine De Pook, boeken, brochures, websites, beurzen en vele andere publicaties. Daarnaast is het fotograferen van groot formaat foto’s (tot wel 35 meter breed) van met name landschappen een specialisatie. Hiervoor heeft Pim geïnvesteerd in een groot formaat digitale camera met 80 MP.

Fotograferen van mensen is Pim op het lijf geschreven; als echt mensen mens weet hij als geen ander de juiste snaar te raken waar het gaat om het maken van een sprekend (zakelijk) portret. In de goed geoutilleerde studio te Emmeloord beschikt Pim over een range aan lichtapparatuur en camera’s voor het vastleggen van producten en sfeer lifestyle settings. Foto’s kunnen digitaal aangeleverd worden maar ook in huis hoogwaardig geprint worden op formaten tot maximaal 110 cm breed. Naast alle moderne digitale apparatuur fotografeert Pim ook nog steeds met veel passie met zijn analoge 8×10″ technische camera. In combinatie met Polaroid materiaal verwerkt hij deze foto’s tot prachtige, unieke Polaroid Emulsion Lift kunstwerken. Zowel landschap als portret.

Hij heeft jarenlange ervaring in het geven van workshops fotografie in binnen- en buitenland voor professionals en amateurs en staat bekend om zijn gepassioneerde en enthousiaste wijze van lesgeven. Bekijk hier de officiële website van Pim van der Maden.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder