Beeldend 21 t/m 99 jaar

Masterclass fotografie

Je fotografeert al een tijdje met je smartphone, compact- of systeemcamera of met je dslr en weet al het een en ander van diafragma, sluitertijd, iso en andere basisvaardigheden. Je wilt een stap verder zetten in het vertalen van jouw kijk op de werkelijkheid naar een prachtige foto. Dan is deze masterclass bedacht voor jou!

De docent, professioneel fotograaf, gaat met jou specifiek op zoek naar je eigen beeldstijl en helpt je daarbij met een kritische, opbouwende blik. Natuurlijk is de techniek van fotograferen een onderdeel; bewust leren kijken, beschouwen en leren hoe je een beeld opbouwt is de kern van deze masterclass. We volgen geen standaard programma; elke deelnemer volgt zijn eigen leerpad toegespitst op jouw individuele vraag.

De Masterclass fotografie vindt plaats in de Fotostudio van Pim van der Maden (Reaal, 9G in Emmeloord).
Data cursus: 28 september, 19 oktober, 2, 16 en 30 november, 14 december 2020. Kosten deelname: € 395,-.

Pim van der Maden

Fulltime professioneel fotograaf sinds 1988 en gespecialiseerd in florale fotografie, landschappen en mensen. Pim fotografeert vanuit Emmeloord, Noordoostpolder, Flevoland en kent vele bedrijven, particulieren en instellingen als klant voor diverse opdrachten. Deze opdrachten strekken zich uit tot USA, China en Japan. Met name in de florale fotografie is Pim een bekende naam; vele internationale topbloemisten hebben met hem samen gewerkt voor o.a. bloemenmagazine De Pook, boeken, brochures, websites, beurzen en vele andere publicaties. Daarnaast is het fotograferen van groot formaat foto’s (tot wel 35 meter breed) van met name landschappen een specialisatie. Hiervoor heeft Pim geïnvesteerd in een groot formaat digitale camera met 80 MP.

Fotograferen van mensen is Pim op het lijf geschreven; als echt mensen mens weet hij als geen ander de juiste snaar te raken waar het gaat om het maken van een sprekend (zakelijk) portret. In de goed geoutilleerde studio te Emmeloord beschikt Pim over een range aan lichtapparatuur en camera’s voor het vastleggen van producten en sfeer lifestyle settings. Foto’s kunnen digitaal aangeleverd worden maar ook in huis hoogwaardig geprint worden op formaten tot maximaal 110 cm breed. Naast alle moderne digitale apparatuur fotografeert Pim ook nog steeds met veel passie met zijn analoge 8×10″ technische camera. In combinatie met Polaroid materiaal verwerkt hij deze foto’s tot prachtige, unieke Polaroid Emulsion Lift kunstwerken. Zowel landschap als portret.

Hij heeft jarenlange ervaring in het geven van workshops fotografie in binnen- en buitenland voor professionals en amateurs en staat bekend om zijn gepassioneerde en enthousiaste wijze van lesgeven. Bekijk hier de officiële website van Pim van der Maden.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder