Beeldend 21 t/m 99 jaar

Masterclass Herfstfotografie

De herfst is een prachtig jaargetijde voor fotografie. De natuur is kleurrijk en het licht is magisch en vaak sprookjesachtig. Hoe leg je dat op jouw manier vast? Je weet hoe je camera werkt; je kent de principes van de belichtingsdriehoek. Maar welke instellingen geven jou nu het beste resultaat? En nog belangrijker: hoe kijk je naar je onderwerp en hoe breng je dit zo in beeld dat je er zelf blij van wordt? Dat ga je onder leiding van Pim van der Maden tijdens deze workshop leren.

De workshop vindt zaterdag 7 november 2020 plaats bij Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg van 10.00-16.00 uur. Kosten deelname: € 295,- (incl. lunch).

Pim van der Maden

Fulltime professioneel fotograaf sinds 1988 en gespecialiseerd in florale fotografie, landschappen en mensen. Pim fotografeert vanuit Emmeloord, Noordoostpolder, Flevoland en kent vele bedrijven, particulieren en instellingen als klant voor diverse opdrachten. Deze opdrachten strekken zich uit tot USA, China en Japan. Met name in de florale fotografie is Pim een bekende naam; vele internationale topbloemisten hebben met hem samen gewerkt voor o.a. bloemenmagazine De Pook, boeken, brochures, websites, beurzen en vele andere publicaties. Daarnaast is het fotograferen van groot formaat foto’s (tot wel 35 meter breed) van met name landschappen een specialisatie. Hiervoor heeft Pim geïnvesteerd in een groot formaat digitale camera met 80 MP.

Fotograferen van mensen is Pim op het lijf geschreven; als echt mensen mens weet hij als geen ander de juiste snaar te raken waar het gaat om het maken van een sprekend (zakelijk) portret. In de goed geoutilleerde studio te Emmeloord beschikt Pim over een range aan lichtapparatuur en camera’s voor het vastleggen van producten en sfeer lifestyle settings. Foto’s kunnen digitaal aangeleverd worden maar ook in huis hoogwaardig geprint worden op formaten tot maximaal 110 cm breed. Naast alle moderne digitale apparatuur fotografeert Pim ook nog steeds met veel passie met zijn analoge 8×10″ technische camera. In combinatie met Polaroid materiaal verwerkt hij deze foto’s tot prachtige, unieke Polaroid Emulsion Lift kunstwerken. Zowel landschap als portret.

Hij heeft jarenlange ervaring in het geven van workshops fotografie in binnen- en buitenland voor professionals en amateurs en staat bekend om zijn gepassioneerde en enthousiaste wijze van lesgeven. Bekijk hier de officiële website van Pim van der Maden.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder