Muziek 6 t/m 99 jaar

Muziektheorie Niveau A

Iedereen die een muziekinstrument speelt wordt er vroeg of laat mee geconfronteerd, de theoretische basis van muziek. Wil jij de muziek beter begrijpen die je speelt? Wil je meer leren over noten en andere muziektekens? En wil je begrijpen hoe een muziekstuk of liedje in elkaar zit? Dan is deze cursus Muziektheorie iets voor jou. Je leert bijvoorbeeld wat ‘allegro’ en ‘adagio’ betekenen en je traint je gehoor. De lessen – op A, B, C of D-niveau – worden afgesloten met een examen. Voor deelname aan het praktijkexamen is het behalen van het theorie-examen verplicht. De theorielessen kunnen ook gevolgd worden door leerlingen van buiten Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

Theorieboekjes
Theorieboekjes zijn voor € 5,- per stuk verkrijgbaar bij de balie van Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

De lessen vinden plaats bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

Oene Krist

Ik heb gestudeerd aan het Conservatorium in Groningen en ben afgestudeerd als docerend– en uitvoerend musicus trombone. Daarnaast heb ik de aantekening euphonium gehaald en een onderdeel lichte muziek gedaan. Ook heb ik de studie HA-FA-BRA-directie succesvol afgerond.

Ik geef al 33 jaar les bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder in alle koperen blaasinstrumenten. Daarnaast geef ik muzieklessen en workshops/projecten (o.a. op basisscholen) en ik dirigeer HA-FA-BRA-orkesten. Momenteel dirigeer ik het fanfareorkest ‘Polyphonia’ uit Rottevalle. Zelf heb ik in diverse orkesten gespeeld, o.a. enkele top brass bands, Frysk Fanfare Orkest, het NFO  (o.a. als solist bij schoolconcerten) en ruim 20 jaar als 1e trombonist in de ‘New Metronome Big Band’. Ook speel ik in de ‘Square Band’, een praise band van de Bethelkerk in Drachten.