Muziek

Play-in Slagwerk

Heb je meegedaan aan het SlagwerkLAB en wil je graag verder? Tijdens de 'Play In' krijg je de kans om dit instrument verder uit te proberen.

Marknesse
Op 12 december gaat een Play-in Slagwerk van start op De Zeester in Marknesse. Deze play-in wordt gegeven door slagwerkdocent Berend Zandbergen. Cursusdata: 12 en 19 december, 9, 23 en 30 januari, 6 februari.

Berend Zandbergen

Energiek met een lekkere backbeat. Zo zou ik mijzelf graag willen omschrijven als drummer. De muziek uit je jeugd blijft je altijd bij. Het begon allemaal met Queen. Toen ik dat voor het eerst zag als jochie was ik verkocht. Ik wilde precies zo zijn als Roger Taylor. Van het grote drumstel tot de zweetbandjes. Gedurende mijn jeugd kwam ik steeds meer in aanraking met pop/rock muziek. Enkele voorbeelden hiervan zijn: The Beatles, Eric Clapton, Toto, Michael Jackson, Foo Fighters, en John Mayer.

Toch ben ik niet opgeleid als pop/rock drummer. Mijn eerste docent Fred Bakker was juist heel erg jazz georiënteerd. Hij wist alles van wereldmuziek, maar was ook groot fan van de Stones. Mede door hem ben ik ook in staat om te swingen en heb ik ook veel van de Afrikaanse en Cubaanse muziek geleerd. Ik heb altijd geloofd dat deze combinatie ontzettend goed werkte. Studeren in deze stijlen en losgaan in het popcircuit. Want dat is wat ik uiteindelijk het leukst vind. De zaal helemaal plat spelen! Deze opvatting werd voor mij als waarheid bevestigd toen ik een interview las met Hans Eijkenaar in de Slagwerkkrant. Ik ben groot fan van zijn vermogen om elk nummer de juiste intentie te geven. Of het nou een jazz ballad is of een keiharde backbeat, hij weet het allemaal neer te zetten. Andere voorbeelden voor mij op drums zijn: Steve Gadd, Vinnie Colaiuta, Dave Weckl, Steve Jordan, Jeff Porcaro, Simon Phillips.

 

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder