Theater 4 t/m 99 jaar

Proefles Theater

Heb je interesse in theater en zou je zelf ook wel toneelles willen? Wil je weten of toneelspelen en acteren echt iets voor jou is? Kom een gratis proefles volgen bij één van onze theatercursussen. Dit is mogelijk van september t/m december, daarna repeteren we voor de eindvoorstelling.

Proefles aanvragen? Neem contact op via 0527 - 760 600 of mail naar info@cultuurbedrijfnop.nl.

Ruth Appelo

Tot mijn 12de levensjaar heb ik in Emmeloord gewoond. Als klein meisje liep ik wekelijks naar het Muzisch Centrum. Ik maakte kennis met ballet, leerde de basisvaardigheden van de gitaar en daar beleefde ik mijn eerste momenten op het podium. Vanaf deze periode ontstond mijn passie voor theater!

In 2017 heb ik de opleiding Docent Theater aan de NHL Hogeschool te Leeuwarden mogen afronden. Het hoogtepunt van de opleiding was mijn reis naar Namibië in Gobabis. Samen met jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar zijn we gaan werken met het thema ‘geluk’. Het resulteerde in een voorstelling genaamd ‘Colorful future’, voor een publiek van 500 inwoners.

Ik vind het geweldig om een verhaal theatraal vorm te geven. Het is een vorm van samenwerking. We leren samen, we maken samen plezier, we laten samen mooie dingen ontstaan, want we maken samen theater! Naast een inspirerend en creatief proces is het minstens zo belangrijk dat er een werkelijke ontmoeting plaatsvindt tussen publiek en spelers, zodat ook zij het verhaal gaan beleven!