Beeldend 21 t/m 99 jaar

Smartphonefotografie

Steeds vaker kies je er voor je foto’s te maken met je telefoon; niet meer rondsjouwen met je camera apparatuur, maar het gemak van je telefoon die je toch bij je hebt. De kwaliteit van de ingebouwde camera van je telefoon wordt steeds beter. Met name de software wordt steeds slimmer waardoor het lijkt alsof je geen echte camera meer nodig hebt. En vaak is dat ook zo. Maar even vaak vallen de resultaten tegen en vraag je jezelf af hoe je betere foto’s met je smartphone kunt maken. De workshop smartphonefotografie helpt je daarbij.

Welke instellingen zijn van belang? En nog belangrijker: hoe breng jij je onderwerp in beeld? En wat zijn de mogelijkheden van het bewerken van je smartphone foto’s op je telefoon of op je computer? En hoe krijg je de foto’s de wereld in via social media? Het komt allemaal aan de orde en je zult zien dat je betere foto’s gaat maken met je smartphone.

De cursus wordt gegeven in de Fotostudio van Pim van der Maden (Reaal 9G, Emmeloord) op dinsdag 3 en 17 november, 1 en 15 december 2020, van 19.30-21.30 uur. Kosten deelname: € 275,-.

Pim van der Maden

Fulltime professioneel fotograaf sinds 1988 en gespecialiseerd in florale fotografie, landschappen en mensen. Pim fotografeert vanuit Emmeloord, Noordoostpolder, Flevoland en kent vele bedrijven, particulieren en instellingen als klant voor diverse opdrachten. Deze opdrachten strekken zich uit tot USA, China en Japan. Met name in de florale fotografie is Pim een bekende naam; vele internationale topbloemisten hebben met hem samen gewerkt voor o.a. bloemenmagazine De Pook, boeken, brochures, websites, beurzen en vele andere publicaties. Daarnaast is het fotograferen van groot formaat foto’s (tot wel 35 meter breed) van met name landschappen een specialisatie. Hiervoor heeft Pim geïnvesteerd in een groot formaat digitale camera met 80 MP.

Fotograferen van mensen is Pim op het lijf geschreven; als echt mensen mens weet hij als geen ander de juiste snaar te raken waar het gaat om het maken van een sprekend (zakelijk) portret. In de goed geoutilleerde studio te Emmeloord beschikt Pim over een range aan lichtapparatuur en camera’s voor het vastleggen van producten en sfeer lifestyle settings. Foto’s kunnen digitaal aangeleverd worden maar ook in huis hoogwaardig geprint worden op formaten tot maximaal 110 cm breed. Naast alle moderne digitale apparatuur fotografeert Pim ook nog steeds met veel passie met zijn analoge 8×10″ technische camera. In combinatie met Polaroid materiaal verwerkt hij deze foto’s tot prachtige, unieke Polaroid Emulsion Lift kunstwerken. Zowel landschap als portret.

Hij heeft jarenlange ervaring in het geven van workshops fotografie in binnen- en buitenland voor professionals en amateurs en staat bekend om zijn gepassioneerde en enthousiaste wijze van lesgeven. Bekijk hier de officiële website van Pim van der Maden.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder