Theater 8 t/m 12 jaar

Theateratelier

Tijdens deze lessen ontdek je het toneelspelen: hoe je een rol kunt spelen, van gemene tovenaar tot grote held. Het doen alsof staat centraal, want alles kan in het theater. Een ontdekkingsreis in de altijd spannende wereld van het theater. Je leert spelenderwijs het echte toneelspelen: verschillende acteertechnieken, tekst onthouden en je verplaatsen in een rol. De laatste les is een presentatie.

Cursussen

TitelLessenPrijsLesdagStartLocatie
Theateratelier26 lessen€ 244,- (incl. bezoek voorstelling in Theater 't Voorhuys)Donderdag
16:00 - 17:30
2022-09-29Cultuurbedrijf NoordoostpolderInschrijven

Cursussen

TitelTheateratelier
Lessen26 lessen
Prijs€ 244,- (incl. bezoek voorstelling in Theater 't Voorhuys)
Lesdag2022-09-29 16:00 - 17:30
Start2022-09-29
LocatieCultuurbedrijf Noordoostpolder
Inschrijven

De lessen worden gegeven bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

Ruth Appelo

Tot mijn 12de levensjaar heb ik in Emmeloord gewoond. Als klein meisje liep ik wekelijks naar het Muzisch Centrum. Ik maakte kennis met ballet, leerde de basisvaardigheden van de gitaar en daar beleefde ik mijn eerste momenten op het podium. Vanaf deze periode ontstond mijn passie voor theater!

In 2017 heb ik de opleiding Docent Theater aan de NHL Hogeschool te Leeuwarden mogen afronden. Het hoogtepunt van de opleiding was mijn reis naar Namibië in Gobabis. Samen met jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar zijn we gaan werken met het thema ‘geluk’. Het resulteerde in een voorstelling genaamd ‘Colorful future’, voor een publiek van 500 inwoners.

Ik vind het geweldig om een verhaal theatraal vorm te geven. Het is een vorm van samenwerking. We leren samen, we maken samen plezier, we laten samen mooie dingen ontstaan, want we maken samen theater! Naast een inspirerend en creatief proces is het minstens zo belangrijk dat er een werkelijke ontmoeting plaatsvindt tussen publiek en spelers, zodat ook zij het verhaal gaan beleven!