Beeldend 18 t/m 99 jaar

Zilveren sieraden maken van zilverklei

Tijdens deze cursus maak je twee of meer unieke en persoonlijke sieraden van puur zilver. We oefenen eerst met gewone klei en daarna maken we het ontwerp van zilverklei. Zilverklei is gemaakt van gerecycled zilver, bindmiddel en water. Het wordt afgebakken op een gasfornuis, met een gasbrander of in een speciale oven. Als het sieraad klaar is heb je een uniek, zilveren sieraad van 99,9% zilver. De lessen worden gegeven door Agnes Koekoek, een ervaren en gecertificeerde Art Clay Silver instructeur.

Kosten deelname: worden nog bekendgemaakt (inclusief gebruik gereedschappen, exclusief zilverklei). Zilverklei is aan te schaffen tijdens de lessen.

De lessen worden gegeven dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder. De cursus (4 lessen) start op 20 oktober 2020. Cursusdata: 20 en 27 oktober, 3 en 10 november 2020. Aanmelden kan via de website van Agnes Koekoek (Esquell.nl).

Begin 2021 volgt er een nieuwe cursusreeks: 2, 9 en 16 februari en 2 maart 2021.

Agnes Koekoek

Agnes Koekoek is een gecertificeerd Art Clay Teacher. Ze woont in Kampen, is moeder van drie volwassen kinderen en eigenaar van Esquell.nl. Ze heeft een achtergrond in Mode en Textiel en geeft al jaren creatieve workshops en cursussen. Ooit kreeg ze een paar bijzondere oorhangertjes van koper en zilver op haar verjaardag. Ze ging op zoek naar de maker en het materiaal. Zo is ze in aanraking gekomen met Zilverklei en besmet met het virus. Ze heeft daarna tal van Art Clay opleidingen en masterclasses gevolgd. Met veel plezier deelt ze haar kennis en ervaring.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder