Educatie Voortgezet Onderwijs

75 jaar vrijheid! Theatervoorstellingen

Er zijn diverse theatervoorstellingen die passen binnen het thema '75 jaar vrijheid!'.

‘De dag dat Tommy drie werd’
Een ontroerende voorstelling door Theater de Kreet. Kijkend door de onbegrijpende ogen van een kind, door de liefdevolle ogen van zijn ouders en door de meedogenloze ogen van de fascisten, met als vertrekpunt de tekeningen uit een prentenboek, spelen en vertellen twee acteurs het beeld van het leven in een kamp.

‘Oorlogsgeheimen’
Een jeugdvoorstelling naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens door Stichting Oto. Over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen.

‘Oorlog, stel je voor dat het hier is’
Een theatervoorstelling door De Stokerij. Een theatraal gedachte-experiment dat je perspectief op de samenleving verandert. Centraal staat de vraag: wat als jij opeens bescherming nodig hebt en ergens asiel wil aanvragen?

Heb je belangstelling voor één van bovenstaande of een andere theatervoorstelling? Neem contact op met Lydia Brouwer-Woort via l.brouwer@cultuurbedrijfnop.nl. Vermeld daarbij de gewenste datum/tijd voor de voorstelling die je op het oog hebt. Indien gewenst kunnen wij een boeking voor je regelen. De prijs per leerling is afhankelijk van de inkoopprijs van de voorstelling. Voor een maatwerkboeking ontvang je vooraf een offerte, waarin ook de bijkomende kosten (zaalhuur en techniek) zijn opgenomen.

Docent: nader te bepalen