Theater

Cultuureducatiedagen // Roofridders van Kuinre

Wil je samen met je leerlingen geschiedenis en cultuur eens echt op locatie beleven? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om gratis mee te doen met de Cultuureducatiedagen, de unieke belevingsroute van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Dit jaar reizen we af naar het Kuinderbos, om de ridders van Kuinre te ontmoeten die daar in de Middeleeuwen leefden en heersten. Je wordt meegevoerd in een theatraal verhaal en komt tegelijk heel veel te weten over het leven in en rond een Middeleeuwse burcht.

Ter voorbereiding in de klas ontvang je de eerste les van de module Roofridders van Kuinre uit het educatieaanbod van Museum Schokland. En kom na afloop Museum Schokland nog eens bezoeken om de archeologische vondsten van de burchten van Kuinre in het echt te bekijken.

Voor dit project geldt een aparte inschrijving: je kunt jouw groep tot uiterlijk 15 juni aanmelden via cultuureducatie@cultuurbedrijfnop.nl.

De Cultuureducatiedagen vinden plaats van 14 t/m 18 september (’s ochtends) in het Kuinderbos, voor scholen in de Noordoostpolder.
Voor scholen uit Urk, Dronten en Lelystad van 21 t/m 25 september (’s ochtends).

Docent: nader te bepalen

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder