DwarsfluitLABS

Een LAB is de ideale omgeving voor een experiment! In samenwerking met basisscholen en kindcentra organiseren we ze regelmatig voor verschillende instrumenten. De lessen worden gegeven na schooltijd voor een gereduceerd tarief. Een prachtige kans om de dwarsfluit eens uit te proberen. Een eigen instrument is niet nodig, die leen je gewoon van ons.

DwarsfluitLAB Roderik van Voorst 
Maandag 5 oktober start Linda Speulman met een DwarsfluitLAB op OBS Roderik van Voorst in Emmeloord. Cursusdata: 5, 19 en 26 oktober, 2, 9 en 16 november 2020. Lestijd: 14.15-15.00 uur (afhankelijk van aanmeldingen).

DwarsfluitLAB De Planthof
Maandag 5 oktober start Linda Speulman met een DwarsfluitLAB op basisschool de Planthof in Emmeloord. Cursusdata: 5, 19 en 26 oktober, 2, 9 en 16 november 2020. Lestijd: 15.30-16.15 (afhankelijk van aanmeldingen).

Myriam Keijzer

Wousje Schutte

Een polder meisje, dat ben ik. Geboren en getogen in de polder. De afgelopen drie maanden heb ik me helemaal in de polder verdiept en heb ik over ‘mezelf in de polder’ een voorstelling gemaakt, genaamd “Boven water”.

Ik studeer nu Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle en heb het daar erg naar mijn zin. Ik ben een makende docent, dit is een term voor het maken en doceren tegelijkertijd. Ik ben een theatermaker die gebruik maakt van haar groep, jouw mening doet er toe! Verder speel ik al 10 jaar viool en hou ik van beweging en dans. Ik heb ervaring in het lesgeven en heb zin om met jullie te gaan maken!

Jacqueline Roseboom

Mijn naam is Jacqueline. Ik woon nu bijna een jaar in Emmeloord. Ik ben afgestudeerd als Sociaal pedagogisch hulpverlener Hbo en heb divers cursusmateriaal gevolg en afgerond richting de psyche en het fysiek van de mens als ook op het creatieve vlak. Al mijn leven lang teken en schrijf ik graag en ben ik allerlei materiaal aan het gebruiken om kleur op doek aan te brengen. Nu heb ik een workshop ontwikkeld voor de beginnende beginner. Ik noem het ‘Doedels maken’.

Nadia van de Streek

Docent: nader te bepalen

Josephina Bakker

Lydia Brouwer-Woort

Ik ben 34 jaar en heb 2 kinderen. Na mijn opleiding beeldende kunst en vormgeving aan ArteZ Hogeschool voor de Kunsten heb ik mijn docentbevoegdheid behaald aan diezelfde academie, 1e graads docent Art and Design. Hierna ben ik les gaan geven op scholen en kunstencentra. Daarnaast heb ik ook een passie voor culinair genieten.

Nathalie Schaap

Hoi! Ik ben Nathalie Schaap, afgestudeerd aan het conservatorium als zangeres. Daarnaast ben ik ook zeer actief als contrabassiste. Dit combineer ik dan ook veel met elkaar. Ik heb veel ervaring in de praktijk, sta wekelijks op het podium in binnen en buitenland met o.a. Cousin Hatfield, het Medan Trio of in andere formaties. Verder heb ik veel ervaring met lesgeven.

Margret Takken

Mijn glasverslaving is begonnen met het maken van glas-in-lood ramen. Door het volgen van verschillende vakcursussen heb ik mij inmiddels ook bekwaamd in glasfusing (versmelten van glas), brandschilderen, beadmaking (glazen kralen maken) en kiln-casting (smelten van glas in een mal om 3D-objecten te maken). Glas in al zijn facetten en bewerkingen geeft steeds een boeiend licht en kleurenspel. Onder invloed van verschillende soorten lichtinval komt het werk tot ‘leven’. Onderling zijn de verschillende technieken goed te combineren, dat maakt elk werkstuk weer uniek. Sinds een paar jaar geef ik ook cursussen en workshops in bovenstaande technieken. Ook maak ik glasobjecten in opdracht van anderen. Doe mee met de korte cursus ‘Glasfusing’, waarschijnlijk raak je net zo enthousiast als ik!

Laura Schakenraad

Als kleine puk altijd al in de weer met stiften en grote rollen tekenpapier. Gefascineerd door handschriften, als scholier met een zelfgespaarde typmachine en stiften al druk met het maken van eigen tijdschriften (Flow avant la lettre!), via de combinatie werk en opleiding geschoold tot vormgever/DTP’er die stiekem graag papier snuffelt en zonder gêne freakt op mooie letters met een scherp oog voor what’s hot and what’s not.

​Laura is in 2000 afgestudeerd aan de kunstacademie Kampen binnen de richting autonome schilderkunst, waar zij ook zijpaadjes fotografie en conceptuele kunst heeft bewandeld. Vanuit haar bedrijf Letterloods verzorgt ze opdrachten voor bedrijven en particulieren. Een op maat gemaakt krijtbord met geletterd menu, een uniek uithangbord, een treffende quote op een muur of een pakkende tekst op een raam. Laura jongleert met tekst en tovert met letters. Naast de projecten geeft Laura ook handletterworkshops op diverse locaties.

Gradi Nitert

Mijn naam is Gradi Nitert, de maker achter Studio Sacre Bleu. Ik zit het liefste met mijn neus tussen oude boeken, prenten, verzamelingen en maak ik vanuit mijn studio werelden waarin de kijker zich volledig kan onderdompelen. Geïnspireerd door dromen, rariteiten en eigenaardigheden maak ik met verschillende technieken en materialen mijn werk. Allemaal met een vleugje nostalgie. Na het afstuderen aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle werk ik sinds 2011 als zelfstandig illustrator, maar ik noem mezelf liever maker door de verscheidenheid in mijn werkzaamheden. Tijdens mijn carière ben ik me ook gaan specialiseren in het lesgeven en begeleiden van anderen en organiseer ik creatieve workshops voor jong en oud! Sinds 2 jaar ben ik ook docent bij ZINKWIT in Zwolle, waar ik jongeren en volwassenen begeleid in hun beeldende zoektocht naar eigenheid.

Check voor meer informatie mijn website of social media: www.studiosacrebleu.nl en @studiosacrebleu.

Hans de Man

Drs. Hans de Man (1965) studeerde van 1992-1997 Architectonische vormgeving aan de Academie van beeldende kunst in Kampen (het huidige ArtEZ). In 2003 rondde hij zijn studie Architectuurgeschiedenis af aan de Rijksuniversiteit Groningen met een onderzoek naar scholenbouw dat later in boekvorm verscheen. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam als freelance architectuurhistoricus en was 12 jaar verbonden als docent architectuurbeschouwing aan ArtEZ Zwolle. Hans organiseert voor verschillende culturele instellingen lezingen, cursussen en reizen op het gebied van kunst en architectuur.

Hester Kornelis

Ik ben afgestudeerd aan de opleidingen Leraar Handvaardigheid en de Nederlandse Keramiekopleiding. Al ruim 20 jaar geef ik met plezier les op een middelbare school. Daar geef ik het vak Kunstvakken. Daarnaast ben ik beeldend kunstenaar. Ik exposeer door het gehele land. Ook maak ik producten voor de markt. Deze zijn vooral gemaakt van Keramiek, soms in combinatie met hout.

Ik verzorg de Keramieklessen bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Zowel voor volwassenen als voor kinderen. Dit is voor mij iedere week een feest. Zo leuk om je kennis over te kunnen dragen en mooie werkstukken te maken. Achter de draaischijf of door middel van handvormen. Het kan allebei!

Agnes Koekoek

Agnes Koekoek is een gecertificeerd Art Clay Teacher. Ze woont in Kampen, is moeder van drie volwassen kinderen en eigenaar van Esquell.nl. Ze heeft een achtergrond in Mode en Textiel en geeft al jaren creatieve workshops en cursussen. Ooit kreeg ze een paar bijzondere oorhangertjes van koper en zilver op haar verjaardag. Ze ging op zoek naar de maker en het materiaal. Zo is ze in aanraking gekomen met Zilverklei en besmet met het virus. Ze heeft daarna tal van Art Clay opleidingen en masterclasses gevolgd. Met veel plezier deelt ze haar kennis en ervaring.

Petra Ferweda

Petra Ferweda is eigenaar van Studio Ferweda; Illustratie en Pattern Design. Naast een eigen collectie stof, posters en kaarten maakt Petra Ferweda illustraties voor onder andere geboortekaartjes en magazines. Met een grote liefde voor motieven en stempels geeft Petra verschillende workshops waarin kinderen en volwassenen deze mooie techniek leren. Neem ook eens een kijkje op haar website: www.studioferweda.nl.

Meinder Buynink

Ik ben cartoonist & illustrator in hart en nieren en ik heb aan tekenen mijn favoriete bezigheid sinds ik potloden kan vasthouden. Misschien ken je me van mijn cartoonserie ‘Vindt ie grappig’, van de strip ‘Bouke’ of het kinderboekje ‘Dag mooie maan’, of heb je ooit een tekenworkshop bij mij gevolgd? Hoe dan ook teken ik voor menig mens & bedrijf allerhande cartoons, strips, illustraties, als ook animaties, storyboards en logo’s. Naast mijn baan als tekenaar, doe ik werk als grafisch vormgever.

Dennis Servais

Dennis Servais studeerde in 1997 af aan het Conservatorium te Alkmaar in de richtingen Hammond/Keyboards. Hij volgde onder andere zijn lessen bij Jan-Peter Bast en Rob van de Sande. Na zijn studie maakte hij zijn debuut in Carré als toetsenist bij Annie, de musical. Na deze nationale tour werd Dennis actief als toetsenist van diverse professionele bands. Eén van de hoogtepunten daarbij was een optreden met Sister Sledge en een optreden met diverse artiesten van het songfestival in het Concertgebouw van Amsterdam. Naast zijn bands speelde hij bij diverse pop en gospelkoren als begeleider en schreef hij nummers en songteksten voor een musical in Alkmaar. Met het opnemen van de CD Purify van Bert Heerink komt zijn passie voor Hammond orgel helemaal tot zijn recht. In 2016 startte hij het initiatief voor De Later Als je Groot Band, een band die kinderen wil laten kennismaken met instrumenten en songs uit de hedendaagse popmuziek. En omdat hij het leuk vindt jonge kinderen enthousiast te maken voor muziek geeft hij al jarenlang enkele dagen per week les op zijn eigen school en op muziekscholen in Almere en omgeving Amsterdam. En vanaf september 2019 ook bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder!

Jelle Roeper

Ik ben Jelle Roeper, docent slagwerk (drums/hafabra). Naast lesgeven bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder geef ik les bij muziekverenigingen, dirigeer ik een bigband en speel als percussionist in een bigband. Behalve lesgeven ben ik als cultureel ondernemer bezig met het organiseren van losse projecten en doe inval/vervanging werkzaamheden op het gebied van cultuureducatie. Visievorming, ontwikkeling en realisatie zijn daarbij de kernwoorden. Ik word erg enthousiast van projecten die verdieping brengen en dat doen met behulp van muziek, dans en/of theater. Projecten in de zorg bijvoorbeeld, maar ook natuurprojecten. Dat muziek maken erg belangrijk is voor de ontwikkeling (en bijhouden) van je hersenen is inmiddels wel bewezen, maar dat het ook “gewoon” supergaaf is om te doen ervaar ik elke dag en dat deel ik graag met anderen.

Mattijs Hoogendijk

Mattijs Hoogendijk begon zijn zangstudie aan het conservatorium in Zwolle. Het vervolg van zijn opleiding deed hij bij Cora Canne Meijer in Amsterdam en hij studeerde cum laude af. Mattijs is een veelzijdig opera- en concertzanger met een breed repertoire. Met zijn vrouw, de uit Amerika afkomstige sopraan en pianiste Sonia Lynn Bjornsen, geeft hij regelmatig liedrecitals en samen verzorgen zij workshops, maakten muziektheater en ontwikkelden de ‘Mini Musical’ speciaal voor muzieklessen in het basisonderwijs. Mattijs heeft ruime ervaring als klassiek zangdocent aan zowel beginnende als gevorderde zangers van alle stemsoorten en heeft een bloeiende lespraktijk in het coachen van solostemmen en ensembles. Hierbij kan Mattijs putten uit een rijke ervaring als solozanger en ensemblezanger in o.a. het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam en het Groot Omroepkoor.

Ernst Paul Fuchs

De pianist Ernst Paul Fuchs studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Sumiko Nagaoka. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij o.a. Jerome Lowenthal, Peter Feuchtwanger en Michel Béroff.  Na zijn studie volgde Ernst Paul lessen in liedbegeleiding bij pianist Rudolf Jansen en kamermuziek bij violist Joan Berkhemer en celliste Nadia David.

Ernst Paul is een veelgevraagd begeleider van instrumentalisten en zangers. Als pianodocent en repetitor is hij werkzaam bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder in Emmeloord. Als uitvoerend pianist maakt hij o.a. deel uit van het Trio Dame Blanche en The James Whale Orchestra. Naast pianist en docent is Ernst Paul actief als amateurzanger. Sinds 2006 zingt hij bij de bassen in kamerkoor Concerto Cherise in Utrecht. Dit heeft zijn belangstelling voor vocale muziek verder aangewakkerd. Sinds 2010 begeleidt hij opera projecten bij De Nationale Opera in Amsterdam.

Diane Combee

Hoi, ik ben Diane Combee en ik geef hoboles bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Ik ben in 2013 Cum Laude afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium. Daarna heb ik Master-opleidingen gevolgd in Bremen, Duitsland, en Göteborg, Zweden. Ik heb ontzettend veel plezier in het bespelen van de hobo en dat plezier zie ik graag terug bij mijn leerlingen. Naast veel aandacht voor techniek, klank en muzikaliteit in de lessen wil ik graag dat muziek maken, en dan met name hobo spelen, plezier en ontspanning biedt. Naast het lesgeven speel ik regelmatig concerten met verschillende kamermuziekensembles en orkesten. Meer informatie over mij kun je vinden op mijn website, www.dianecombee.com.

Simon Bouma

Simon Bouma kreeg zijn eerste orgellessen al op jonge leeftijd, en het was dan ook niet verwonderlijk dat hij na de middelbare school koos voor een studie aan het Conservatorium in Alkmaar. Daar bekwaamde hij zich in het orgelspel bij Jos van der Kooy en sloot zijn studie succesvol af in 2000. Tijdens zijn studie waren zijn bijvakken piano, zang en koordirectie en hij volgde diverse masterclasses. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek en improvisatie. Na zijn studie bleef hij op de eenmaal ingeslagen weg voortgaan. Als kerkmusicus verzorgt hij de muzikale invulling van zondagse kerkdiensten. Als docent heeft hij een lespraktijk en is hij verbonden aan een aantal instellingen. Simon is dirigent van meerdere koren en hij verzorgt op Vlieland zowel het Algemeen Muzikale Vormgevingsonderwijs als opleidingen voor aankomende toetsenisten.

Arjan van der Boom

Arjan is afgestudeerd aan het Conservatorium van Zwolle als docerend musicus cello bij Maria Hol. Hij studeerde hiervoor van 1983 tot 1989. In 1992 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus cello. Hiervoor studeerde hij bij Jeroen Reuling, eveneens aan de inmiddels geheten ‘Christelijke Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens, afdeling Conservatorium’. Zowel tijdens als na zijn studie volgde hij nog cursussen geluidstechniek, kamermuziek, didactiek aan kinderen, arrangeren, etc. Ook bekwaamde hij zich op de contrabas. Arjan is als cello- en contrabasdocent verbonden aan diverse centra voor de kunsten. Tevens is hij coach lage strijkers bij het Frysk Jeugd Orkest, en heeft hij een eigen muziekuitgeverij. Arjan speelt in diverse ensembles, waaronder Filharmonie Noord.
Bekijk ook eens zijn website.

Marion Bluthard

Marion Bluthard werd in Stuttgart geboren en studeerde Muziekwetenschappen en Filosofie aan de Universiteit van Tübingen. Aan de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Stuttgart deed ze de studie schoolmuziek met als hoofdvakken koor- en orkestdirectie. Verscheidene jaren was ze dirigent en mezzosopraan van het Ensemble Interferenz voor hedendaagse muziek en zong ze bij het Württembergische Kammerchor. Aan het Conservatorium van Amsterdam bekwaamde zij zich verder in orkest- en koordirectie en volgde ze diverse masterclasses.

Marion won verschillende compositieprijzen.  Ze dirigeert onder meer bij het Flevolands Symfonie Orkest, de Christelijke Oratorium Vereniging Assen en het Meppeler Kamerkoor Cigale. Zij is artistiek leider en dirigent van Muziektheatervereniging La Mascotte uit Emmeloord.

Piet Hein Appelo

Ik ben Piet Hein Appelo, gitarist, componist, gitaardocent popmuziek, bandcoach, studio-engineer en multimedia-producer. Bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder ben ik naast gitaar-en bandles geven actief op de Popnights. Ook ben ik actief betrokken bij de studio van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Er zijn goede ruimtes en middelen om hoge kwaliteitsgeluidsopnames te maken van evenementen op locatie en studiosessies. Ik houd van veelzijdigheid in mijn werk en dat sijpelt ook door in mijn manier van lesgeven. Mooie akoestische gitaarmuziek tot stevige rock met scheurende gitaren. Het gaat niet alleen om de noten, maar ook om de ervaring, creativiteit, plezier, gevoel, contact en samenspelen.

 

Lotte Laan

Hoi! Mijn naam is Lotte en ik ben de theaterdocent van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Ik heb Docent Theater gestudeerd in Zwolle. Ik doe van alles op het gebied van theater. Ik speel in voorstellingen, geef les, doe losse workshops en maak voorstellingen. Daarnaast ben ik veel met zang bezig. Ik ben dirigent van kinderkoor De Bromvlieg in Zwolle en ik zing in female vocalgroup la CliQue. Ik vind het tof om samen met de deelnemers te maken en te creëren. Spelplezier staat voorop, uiteraard. En toch streef ik naar kwaliteit. Ik ben een tikkeltje chaotisch maar gelukkig komt het bijna altijd helemaal goed. Tot snel bij een van de theatercursussen!

Greetje Selders

Greetje Selders genoot haar klassieke dansopleiding Teachers (with distinction) aan de Royal Academy of Dance in Londen. Naast docent is zij werkzaam als choreograaf. Sinds 1998 is Greetje werkzaam bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Diverse dansvoorstellingen en presentaties passeerden de voorbije jaren de revue. Bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Theater ’t Voorhuys, maar ook op locatie, zoals bijvoorbeeld het Kerstevent in de Jeruzalemkerk.

Pim van der Maden

Fulltime professioneel fotograaf sinds 1988 en gespecialiseerd in florale fotografie, landschappen en mensen. Pim fotografeert vanuit Emmeloord, Noordoostpolder, Flevoland en kent vele bedrijven, particulieren en instellingen als klant voor diverse opdrachten. Deze opdrachten strekken zich uit tot USA, China en Japan. Met name in de florale fotografie is Pim een bekende naam; vele internationale topbloemisten hebben met hem samen gewerkt voor o.a. bloemenmagazine De Pook, boeken, brochures, websites, beurzen en vele andere publicaties. Daarnaast is het fotograferen van groot formaat foto’s (tot wel 35 meter breed) van met name landschappen een specialisatie. Hiervoor heeft Pim geïnvesteerd in een groot formaat digitale camera met 80 MP.

Fotograferen van mensen is Pim op het lijf geschreven; als echt mensen mens weet hij als geen ander de juiste snaar te raken waar het gaat om het maken van een sprekend (zakelijk) portret. In de goed geoutilleerde studio te Emmeloord beschikt Pim over een range aan lichtapparatuur en camera’s voor het vastleggen van producten en sfeer lifestyle settings. Foto’s kunnen digitaal aangeleverd worden maar ook in huis hoogwaardig geprint worden op formaten tot maximaal 110 cm breed. Naast alle moderne digitale apparatuur fotografeert Pim ook nog steeds met veel passie met zijn analoge 8×10″ technische camera. In combinatie met Polaroid materiaal verwerkt hij deze foto’s tot prachtige, unieke Polaroid Emulsion Lift kunstwerken. Zowel landschap als portret.

Hij heeft jarenlange ervaring in het geven van workshops fotografie in binnen- en buitenland voor professionals en amateurs en staat bekend om zijn gepassioneerde en enthousiaste wijze van lesgeven. Bekijk hier de officiële website van Pim van der Maden.

Eric Kruisbrink

Eric Kruisbrink studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Eric is breed georiënteerd, van klassiek tot pop, jazz en free-jazz. Hij geeft al jaren contrabas- en basgitaarles bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder en ook bij CKV Almere geeft hij vanaf 1991 les. Ook heeft hij diverse ensembles geleid waarvoor hij regelmatig zelf composities schreef of arrangeerde en speelde in diverse ensembles en bands. Samen met zijn zus Annette Kruisbrink (klassiek gitaar) heeft hij een CD opgenomen.

Tijdens de lessen reikt hij de bouwstenen aan waaruit muziek is opgebouwd. Hierdoor krijgt een leerling steeds meer inzicht en handvaten om uiteindelijk zijn eigen baspartijen te bedenken op al bestaande of zelf bedachte akkoordenschema’s. Daarnaast is er in de les veel ruimte voor inbreng van de leerling.

Berend Zandbergen

Energiek met een lekkere backbeat. Zo zou ik mijzelf graag willen omschrijven als drummer. De muziek uit je jeugd blijft je altijd bij. Het begon allemaal met Queen. Toen ik dat voor het eerst zag als jochie was ik verkocht. Ik wilde precies zo zijn als Roger Taylor. Van het grote drumstel tot de zweetbandjes. Gedurende mijn jeugd kwam ik steeds meer in aanraking met pop/rock muziek. Enkele voorbeelden hiervan zijn: The Beatles, Eric Clapton, Toto, Michael Jackson, Foo Fighters, en John Mayer.

Toch ben ik niet opgeleid als pop/rock drummer. Mijn eerste docent Fred Bakker was juist heel erg jazz georiënteerd. Hij wist alles van wereldmuziek, maar was ook groot fan van de Stones. Mede door hem ben ik ook in staat om te swingen en heb ik ook veel van de Afrikaanse en Cubaanse muziek geleerd. Ik heb altijd geloofd dat deze combinatie ontzettend goed werkte. Studeren in deze stijlen en losgaan in het popcircuit. Want dat is wat ik uiteindelijk het leukst vind. De zaal helemaal plat spelen! Deze opvatting werd voor mij als waarheid bevestigd toen ik een interview las met Hans Eijkenaar in de Slagwerkkrant. Ik ben groot fan van zijn vermogen om elk nummer de juiste intentie te geven. Of het nou een jazz ballad is of een keiharde backbeat, hij weet het allemaal neer te zetten. Andere voorbeelden voor mij op drums zijn: Steve Gadd, Vinnie Colaiuta, Dave Weckl, Steve Jordan, Jeff Porcaro, Simon Phillips.

 

Peter Geerts

Op zeer jonge leeftijd werd het talent van Peter door zijn ouders herkend. Op Peter’s verzoek nam zijn vader hem in 1969 mee naar de grote Rembrandt tentoonstelling in het Rijksmuseum, Amsterdam. Het was zijn eerste introductie in 17e eeuwse Nederlandse schilderkunst en bevestigde dat een toekomst in de kunst onvermijdelijk was. Na de middelbare school en daarna drie jaar de klassieke opleiding aan het Möller Instituut in Tilburg gevolgd te hebben bleek dat Peter zich sterk verwant voelde met de autonome schilderkunst. Om zich in die richting verder te ontwikkelen is Peter overgestapt naar de Koninklijke Academie voor Kunst & Vormgeving in ’s-Hertogenbosch. Peter Geerts heeft al meer dan dertig jaar leservaring bij de Muzerie en is onder andere gastdocent bij Hogeschool voor de kunsten ArtEZ. Bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder verzorgt hij de vervolgcursus Tekenen & Schilderen en het Open Atelier, waarin het uitdiepen van het autonome schilderen centraal staat.

Leontien van Nesselrooij

Sinds september 2016 geef ik les bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Al jaren geef ik dwarsfluitles aan jong en oud in mijn eigen muziekpraktijk in Heerenveen. Na mijn opleiding tot muziektherapeut en later muziekvakleerkracht heb ik in het onderwijs en buitenschoolse opvang gewerkt. Samen muziek maken en er plezier aan beleven staan in mijn lessen voorop. Daar heb je wel technisch en muzikaal gereedschap voor nodig! Ik begeleid leerlingen graag op mijn bas-dwarsfluit of piano. Naast mijn lessen speel ik in het Fryska Fluitensemble.

Marlot Hendriks

Mijn naam is Marlot Hendriks en ik geef sinds september 2016 met veel plezier gitaarles bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder. In juni 2017 ben ik afgestudeerd van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en heb ik mijn auditie voor de masterstudie met goed gevolg afgelegd. Hoewel ik het heerlijk vind om concerten te spelen, heb ik de keuze gemaakt voor mijn andere grote passie: les geven. Tijdens mijn studie ben ik al actief geweest als gitaardocente bij verschillende muziekscholen, waardoor ik veel ervaring op heb gedaan. Via mijn stage ben ik bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder terecht gekomen!

Ik vind het het belangrijkste dat leerlingen plezier hebben in het muziek maken en dat ze zich op hun gemak voelen tijdens de les. Ook vind ik het belangrijk dat leerlingen over een brede basis beschikken om zich muzikaal te kunnen uiten. Hoewel ik klassiek geschoold ben, neem ik de muzikale voorkeur van leerlingen altijd mee in de lessen en laat ik verschillende stijlen aan bod komen. Ook vind ik samen spelen heel belangrijk en bovendien maakt dit het muziek maken vaak extra leuk!

Naast het les geven vorm ik samen met Koen Hutten het gitaarduo Duo Hutten Hendriks. We hebben de afgelopen jaren als duo al veel optredens in binnen- en buitenland gegeven en doen dat nog steeds met veel plezier en passie.

Suzan Renkema-Paas

Suzan zingt en maakt muziek. Ook geeft zij zanglessen, coacht, dirigeert en is uitvoerend actief als vocalist en musicus. Suzan heeft haar HBO zang jazzopleiding gevolgd aan het Noord-Nederlands Conservatorium, te Groningen (‘New York comes to Groningen’). In 2005 studeerde zij af. “Mijn muzikale basis werd al vroeg gelegd. Thuis, op school en in de kerk heeft muziek altijd een belangrijke rol gespeeld. Zingen hoorde er gewoon bij, het was een natuurlijk onderdeel van mijn leven. Samen met mijn familie en mijn broers werd er met grote regelmaat gerepeteerd en opgetreden. Zeer blij dat ik tot op heden nog steeds van muziek kan genieten, mag blijven groeien en het uit mag delen.” Na mijn studie aan het conservatorium heb ik op veel verschillende (muziek)scholen gewerkt en heb ik ook mijn eigen bedrijf opgericht, van waaruit ik als freelancer werkzaam ben, zowel als uitvoerend en docerend musicus. Kijk voor meer informatie op www.suzanzingt.nl.

Maarten Mestrom

Muziek is mijn passie. Ooit begon het met de blokfluitsonates van Marcello en Mattheson. Toen kwam de klarinet en halverwege de middelbare school de saxofoon. Jaren heb ik in bands gespeeld en uiteindelijk van mijn passie mijn werk gemaakt. Nog steeds vind ik zelf spelen het leukste dat er is. Het liefste maak ik muziek die verschillende stijlen combineert. Het diepe en subtiele van klassiek gecombineerd met de energie en de swing van jazz. Zo kom je – of tenminste: ik – uit bij klezmer, volksmuziek, muziek uit de jaren dertig. Stukken waarin je kunt improviseren. Daarin voel ik me meest vrij, als je alle kanten uit kunt – de creativiteit  in het moment zelf gebeurt. Dat plezier probeer ik vast te houden in mijn lessen. Natuurlijk moet je ook oefenen, is het niet leuk als iets niet lukt of heb je wel eens een keer geen zin. Geldt ook voor mij! Maar hoe verder je komt hoe boeiender muziek wordt. Het is een levenslange bron van inspiratie, troost en vreugde. Naast mijn muzikant en docentschap schrijf ik over muziek.

Geesche Geddert

Docente Geesche Geddert studeerde blokfluit aan het Stedelijk Conservatorium Zwolle, waar zij in 1986 haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Met het Trio Dolce trad zij op in binnen— en buitenland met muziek uit middeleeuwen tot heden en werkte zij samen met verschillende componisten. Zij verleent regelmatig medewerking aan uitvoeringen van cantates en kamermuziek.

Geesche Geddert is werkzaam als blokfluitdocente aan verschillende muziekscholen en geeft les aan leerlingen tussen de 5 en 83 jaar oud, individueel maar ook in ensembleverband.

Jolanda Jutte

Mijn naam is Jolanda Jutte en ik geef al een aantal jaren accordeonles bij het Cultuurbedrijf aan leerlingen in leeftijd  variërend van 7 tot 85. Ik ben begonnen als kleuterjuf en heb muziek gestudeerd aan de Muziekpedagogische Academie in Leeuwarden. Ik speel zowel pianoklavier accordeon als knopaccordeon (C-griff) Ook het dirigeren van orkesten en ensembles vind ik erg leuk. Ik begeleid Musica Mundi, een ensemble waarin we muziek spelen uit vele landen van de wereld.  Alle instrumenten zijn welkom. Verder ben ik vakleerkracht muziek op de Leeuwarder School Vereniging (LSV). Ook dirigeer ik de 2 orkesten van Accordeonvereniging Crescendo uit Marknesse. Ik vind het belangrijk dat iedereen met plezier muziek maakt.

Accordeon is een veelzijdig instrument, wat betekent dat je als leerling zelf mee kunt bepalen welke stijl je wilt spelen. Van Klassiek tot Pop en alles ertussenin, het kan allemaal. Knopaccordeon (C-griff), of pianoklavier, ook dat kun je zelf bepalen.

Zelf speel ik in het A-orkest van het Leeuwarder Accordeon Ensemble op pianoklavier en in het Brouwers Accordeon Orkest op knopklavier.

Oene Krist

Ik heb gestudeerd aan het Conservatorium in Groningen en ben afgestudeerd als docerend– en uitvoerend musicus trombone. Daarnaast heb ik de aantekening euphonium gehaald en een onderdeel lichte muziek gedaan. Ook heb ik de studie HA-FA-BRA-directie succesvol afgerond.

Ik geef al 33 jaar les bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder in alle koperen blaasinstrumenten. Daarnaast geef ik muzieklessen en workshops/projecten (o.a. op basisscholen) en ik dirigeer HA-FA-BRA-orkesten. Momenteel dirigeer ik het fanfareorkest ‘Polyphonia’ uit Rottevalle. Zelf heb ik in diverse orkesten gespeeld, o.a. enkele top brass bands, Frysk Fanfare Orkest, het NFO  (o.a. als solist bij schoolconcerten) en ruim 20 jaar als 1e trombonist in de ‘New Metronome Big Band’. Ook speel ik in de ‘Square Band’, een praise band van de Bethelkerk in Drachten.

Fred Bakker

Op jonge leeftijd werd Fred zich bewust van muziek. Zijn moeder vertelde hem later dat hij eerder kon trommelen dan lopen. Aan het begin van de middelbare school werd hij zich bewust van Jazz muziek onder meer door de muziek van The Rolling Stones. Na de middelbare school ging hij terug naar Amsterdam en studeerde daar aan het Conservatorium. Hij had les van drummer Ton Rooijers en kwam al snel in contact met John Engels en beide drummers hebben grote invloed gehad op de manier van spelen van Fred. Naast de Jazz muziek werd de Afro-Cubaanse muziek belangrijk, onder meer door de lessen van Nippy Noya en de West-Afrikaanse muziek door ontmoetingen en lessen van een aantal grote djembé spelers zoals Adama Dramé en Famoudou Konaté.

Fred speelt tegenwoordig in twee bands: De Semi-Akoestische Band ‘Trust’ en De Country-Rock Band  ‘True Grit’.

Allard Gietema

Ik heb klassiek gitaar gestudeerd in Zwolle en daarna elektrische gitaar in Groningen.Na bij diverse muziekscholen gewerkt te hebben ben ik sinds een jaar of 10 werkzaam in Emmeloord en de dorpen erom heen. Met veel plezier van mijn kant en via collega’s en leerlingen krijg ik ook veel terug.

Ik heb geen muzikale voorkeur qua muziekstijl, wat je van me vraagt krijg je van mij, ik probeer zeer leerling gericht te werken, van Bach tot Blink 182 en alles wat er tussen zit.

Muziek maken is heel leuk, maar samen muziek maken nog veel leuker. Met andere gitaristen en vooral ook met andere instrumenten. Dit doe ik dan ook graag en vaak.

Marije Vijselaar

Ik heb harp gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam waar ik zowel de Bachelor als Master opleiding heb gevolgd. Al vroeg tijdens mijn opleiding ben ik gaan lesgeven, jarenlang heb ik les gegeven aan de Muziekschool Heemskerk en Gerard Boedijn in Hoorn. Naast mijn lesgeef praktijk ben ik ook actief als freelance harpiste en speel ik in allerlei kamermuziek bezettingen, orkesten en begeleid ik koren en speel ik solo. De diversiteit van mijn werk zorgt ervoor dat ik een zo breed mogelijk opgeleidde harpiste kan zijn.

In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan het ontwikkelen van een muzikale persoonlijkheid. Het blijft voor mij een grote uitdaging om mijn leerlingen van jong tot oud te blijven stimuleren. Ik besteed aandacht aan een technische basis zodat je muzikaal alle kanten op kan; klassiek, folk, pop het kan allemaal op de harp!

Linda Speulman

Na het afronden van mijn Conservatoriumopleiding in Nederland heb ik mijn studie voortgezet aan de Royal Academy of Music in Londen. Hier heb ik lessen gevolgd bij topfluitisten en de kennis die ik hier heb opgedaan wil ik nu graag overbrengen op mijn eigen leerlingen. In mijn lessen besteed ik vooral veel tijd aan klankvorming, techniek en interpretatie. Plezier in de les staat voorop en ik vind het dan ook erg belangrijk dat de leerling muziek speelt die hij/zij mooi vindt. Ik hoop de leerlingen een goede basis aan te leren waardoor zij hun hele leven plezier zullen hebben van muziek maken. Meer informatie over mij vind je op: www.lindaspeulman.com.

Pieta Maayeshi

Pieta Maayeshi-Torenbeek studeerde viool aan het Stedelijk Conservatorium in Zwolle waar zij cum laude afstudeerde voor het diploma Docerend Musicus en vervolgde haar studie voor Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij heeft als viooldocente al jaren een bloeiende lespraktijk bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Daarnaast is zingen en dirigeren een passie; zij studeert Master koordirectie aan het conservatorium in Utrecht en dirigeert met veel plezier het Opstaporkest, Piu Mosso Orkest en daarnaast het Klein Vrouwenkoor en Emmeloords Vocaal Ensemble in Emmeloord. Sinds 2020 geeft zij ook directielessen bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

Anke van Straalen

Ik ben Anke van Straalen. Ik geef dwarsfluitles en les aan dwarsfluitensembles bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Een dwarsfluit is niet alleen een heel mooi instrument om te zien, het klinkt ook werkelijk prachtig. Op een dwarsfluit kun je hele hoge tonen spelen, die boven alle instrumenten uitklinken. Er is heel veel mooie muziek geschreven voor dit instrument, niet alleen voor dwarsfluit solo, maar ook om samen te spelen met allerlei andere muziekinstrumenten, in verschillende ensembles en orkesten. In de dwarsfluitlessen probeer ik mijn leerlingen te stimuleren met anderen samen te spelen. Zelf speel ik ook naast mijn muzieklessen in kamermuziekensembles. Bekijk ook eens mijn website.

Iryna Gura

Rachel Onstwedder

Mijn naam is Rachel Onstwedder. Ik ben afgestudeerd aan de opleidingen Illustration Design en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ik houd van creëren, fantaseren, inspireren en van mooie dingen. Natuur, relaties, boeken, kunstwerken, filosofie en schoonheid zijn mijn voornaamste inspiratiebronnen en die inspiratie deel ik graag. Ik geef les bij verschillende kunsteducatiecentra en ben freelance illustratrice. Zelf heb ik jarenlang creatieve cursussen gevolgd. Dat was voor mij hèt moment van de week en ik vind het een voorrecht om nu zelf les te mogen geven. Welkom!

Instagram en stofmotieven op Motiflow: rachel_presents

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder