di. 01 dec. 2020

Adventskalender

Cultuurbedrijf Noordoostpolder geeft december kleur!

We wensen je een gezond en liefdevol 2021!

24 december

Nr 24; het laatste vakje van onze adventskalender. Fijne feestdagen!

23 december

Achter dit vakje in onze adventskalender ligt een wel heel bijzonder stukje film verscholen. Het is een van de oudste opnames van Schokland, gemaakt in 1926. In het filmpje is de haven van Schokland te zien, maar ook unieke beelden van Schoklands laatste bewoners. Enkele jaren na deze film wordt de Zuiderzee voorgoed IJsselmeer.

22 december

December is traditiegetrouw dé balletmaand. Denk alleen al aan ‘De Notenkraker’, hét kerstballet bij uitstek, dat rond deze tijd vaak wordt opgevoerd. Ook onze balletleerlingen staan in deze periode jaarlijks op het podium. Door de huidige maatregelen ging dat dit jaar niet door. Begin december konden ze toch even shinen tijdens een open les voor een select publiek van ouders.

21 december

Weet jij het nog? De Theater Drive-In was de start van ons theaterseizoen in Emmeloord. Met de mannen van Piepschuim, Marcel Harteveld, Arie Engel Koomen en Edson da Graça werd het feest op De Deel! In samenwerking met Step Noordoostpolder.


20 december

Vandaag een terugblik op de voorstelling ‘Bankje’ door onze cursisten van de Theaterwerkplaats, o.l.v. theaterdocente Wousje Schutte. De voorstelling werd ruim een week geleden via livestream uitgezonden.

19 december

“Life is a play that does not allow testing. So, sing, cry, dance, laugh and live intensely, before the curtain closes.” Charles Chaplin

In ons theater hangen sinds een paar weken quotes aan de muur. Welke spreekt jou het meest aan?

18 december

Ook bij Eut de Kunst Urk, hét Centrum voor Amateurkunst en Cultuureducatie op Urk, wordt kerstrepertoire gespeeld. Namens het docententeam alvast vrolijk kerstfeest toegewenst!

17 december

Helaas is de tentoonstelling van Bouwe Brouwer tijdelijk niet te zien in het kader van de coronamaatregelen. Niet getreurd! We verlengen de tentoonstelling tot en met 5 februari 2021. Via onze kanalen houden we je op de hoogte omtrent eventuele nieuwe data voor de masterclass en lezing. We hopen je snel weer te mogen verwelkomen bij Kunstuitleen Emmeloord!

16 december

Onze vakdocenten muziek gaven de afgelopen weken digitaal muziekonderwijs aan kinderen van de basisscholen in de Noordoostpolder. In deze compilatie zie je een aantal kerstactiviteiten die zij verzorgden. Kijk je mee?

15 december

Museum Schokland kleurt blauw! In het kader van de Verlichte Boerderijenroute, én het feit dat Werelderfgoed Schokland 25 jaar bestaat, is onze museumterp in het blauw uitgelicht. Helaas zijn de deuren voorlopig gesloten, maar wie langsrijdt kan zo toch een glimp van het museum opvangen.

14 december

Ciconia Consort repeteerde vorige week volop voor hun Kerstconcerten, nu is het afwachten of ze mogen komen spelen. We houden je op de hoogte. De mooie wensen blijven in elk geval overeind!

13 december

Vandaag blikken we vooruit op het Nieuwjaarsconcert op zondag 17 januari. Traditiegetrouw verzorgen docenten van Cultuurbedrijf Noordoostpolder ieder jaar een nieuwjaarsconcert, als onderdeel van ‘Klassiek op Schokland’. Zeven musici brengen een gevarieerd programma met kamermuziek uit verschillende stijlperiodes. Meer info.

12 december

Zit je er al klaar voor? Vandaag, zaterdag 12 december vanaf 15 uur, wordt het Poldertorencarillon ingewijd door stadsbeiaardier Anne Kroeze met de top-NOP!

11 december

Nu te zien bij Kunstuitleen Emmeloord, in de gangen van Cultuurbedrijf Noordoostpolder: de tentoonstelling van Stichting de Vrolijkheid! Kom je kijken? Meer informatie vind je op onze website.

10 december

Throwback Thursday: stoelendansende pony’s, paarden en ruiters uit de Noordoostpolder in onze Beurszaal! Hooggewaardeerd onderdeel van onze pop-upexpositie Podium voor de Polder is een coronaproof minibios in diezelfde Beurszaal. Je ziet er Polygoonjournaals over de polder uit de periode van 1941 tot 1980. Nog t/m 16 december te zien. Meer info. 

9 december

Vandaag vieren wij dat Museum Schokland al 25 jaar UNESCO Werelderfgoed is. Meer informatie over de werelderfgoedstatus vind je op onze website.

8 december

We hebben Sint uitgezwaaid en maken plaats voor kerstrepertoire. Wat is jouw lievelingslied om te luisteren? En om zelf te spelen?

7 december

Het is Nationale Vrijwilligersdag vandaag! Waar zouden wij zijn zonder Anke, Anneke, Aukje, Doekla, Ellen, Evgenia, Franziska, Gerdy, Han, Hans, Henk, Ieke, Ina, Jan Jacob, Jennie, Johannes, Joke, Judith, Kees, Marten, Paul, Peter, Regina, Ria, Richt, Robert, Wilma, Wim, Jan Frederik, Herman, Francis, Evert, Jan Henk, Paulien, Annie, Allard, Jan Piet, Nico, Bert, José, Christine, Anoeschka, Annet en anderen? Dank voor jullie fantastische inzet voor Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Theater ’t Voorhuys, Museum Schokland, Kunstuitleen Emmeloord en Eut de Kunst Urk.

6 december

Wist je dat je bij Kunstuitleen Emmeloord naast prachtige schilderijen, zeefdrukken en foto’s ook beeldend werk kan lenen zoals dit prachtige bronzen werk ‘Meermin’ van Joop Hekman? Kunstuitleen Emmeloord maakt hedendaagse kunst voor iedereen toegankelijk, met voordelige tarieven. Vanaf € 6,50 per maand heb je al een werk in huis!

5 december

Vandaag een boodschap van Sinterklaas voor alle kinderen van de Noordoostpolder.

4 december

Erwin Java, Sean Webster en Tollak Ollestad zouden De Beurz vanavond met waanzinnige bluesmuziek vullen. Het concert gaat niet door, maar niet getreurd, ze komen later dit seizoen wél naar Emmeloord.

3 december

Museum Schokland geeft december kleur!
Na afloop van de geslaagde kunstwandelroute EB kocht Museum Schokland ‘Kielzog’ aan. Afgelopen week kreeg het werk van Karin van der Molen een prominente plaats in het Museum, op de terp naast de kerk. Meer informatie op de site van Museum Schokland.

2 december

Theater ’t Voorhuys geeft december kleur!
Burgemeester Westmaas opende onze pop-upexpositie ‘Podium voor de Polder’ met een druk op de knop van de nostalgische lichttafel uit 1953. T/m 24 december openen we dagelijks een vakje van de adventskalender; stukjes en plukjes, flarden en pareltjes kunst, cultuur en erfgoed.
Foto: Reina Halman


1 december

We trappen af met het eerste vakje van onze Adventskalender. Iedere dag een lichtpuntje om deze donkere dagen voor Kerst door te komen. Van 1 t/m 24 december maken we iedere dag één vakje open. Wat er achter de vakjes zit, is steeds weer een verrassing. Vandaag een terugblik op de livestream van onze Popnight, afgelopen zaterdag. Met bandjes van Cultuurbedrijf Noordoostpolder: The BD’s, Ultrabeats, Footloose en Nation of Five.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder