do. 09 sep. 2021

Cultuureducatiedagen ‘Vissers van de Zuiderzee’

Onbeperkt cultuur beleven; een goed begin van het nieuwe schooljaar!

Van 20 september t/m 1 oktober organiseren wij de jaarlijkse Cultuureducatiedagen. Leerlingen van groep 5 t/m 8 maken een ontdekkingstocht op het eiland Schokland en reizen terug in de tijd.

Inmiddels voor het zesde jaar op rij organiseert onze afdeling Klas@Kunst deze speciale Cultuureducatiedagen voor het primair onderwijs. Wat ooit begon als een 2-daags experiment is uitgegroeid tot een samenwerkingsproject van 2 weken. Deze actieve belevingsroute is gericht op een specifieke, historische periode, waarvan archeologische vondsten te zien zijn in Museum Schokland. Na voorgaande edities over de prehistorische bewoners, de roofridders van Kuinre en de pioniers ontmoeten de leerlingen dit jaar de Schokkers. Tijdens een wandeling over het eiland stuiten zij op een aantal rasechte Schokkers en worden ze ondergedompeld in de verhalen en geheimen van dit stoere vissersvolk. In de klas kunnen de leerlingen aan de slag met speciaal ontwikkeld lesmateriaal.

En het wordt druk op het ‘verlaten eiland’ Schokland! In totaal doen dit jaar 19 basisscholen uit gemeente Noordoostpolder mee, samen goed voor zo’n 700 leerlingen. Scholieren van X-tuur (zelfsturend voortgezet onderwijs) uit Emmeloord maken net als vorig jaar ook weer deel uit van de cast en leveren zo hun eigen bijdrage aan dit project.

De Cultuureducatiedagen zijn bedoeld als prikkel voor scholen om vaker geschiedenis actief en op locatie te gaan beleven. De educatieprogramma’s van Museum Schokland zijn het hele schooljaar te boeken via Klas@Kunst van Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder