ma. 25 okt. 2021

Even voorstellen… dirigente Nynke Poelsma

Nynke Poelsma is onze nieuwe dirigente van de popkoren C-level en Cream on Pop. “Zolang ik me kan herinneren is er koormuziek om me heen. Vroeger repeteerde elke week een close harmonygroep bij ons thuis in de woonkamer en eenmaal op mezelf zocht ik het samen zingen snel weer op,” vertelt Nynke.

Na 14 jaar pianoles besloot ze klassiek piano te gaan studeren aan het conservatorium in Zwolle bij Rudy de Heus. Daar ontdekte ze na een paar jaar dat ze veel te nieuwsgierig is naar werkelijk alles wat muziek inhoudt. Klassiek of pop, van Gregoriaans tot dancemuziek, maar ook muziektheorie; ze vindt het allemaal fascinerend. “Muziek dóet iets met je en het is nog leuker als je dit kunt delen met anderen.”

Sinds haar studie dirigeert Nynke diverse soorten koren en ze vindt het steeds weer een uitdaging om perfectionisme af te wisselen met gezelligheid. “Het geeft een kick om als koor hard te werken en iets moois neer te zetten. Gezelligheid en ontspanning zijn onmisbaar om te kunnen presteren, als (koor)zanger is je lichaam immers je instrument. Popmuziek is ook nog eens heel toegankelijk en biedt daardoor enorm veel mogelijkheden om variatie aan te brengen in het repertoire. Genoeg keuze om nooit verveeld te raken.”