do. 26 mrt. 2020

Kindermuziekweek online van 27 maart tot 6 april

Vanaf 27 maart tot en met 5 april vindt de landelijke Kindermuziekweek plaats. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen genieten van alle soorten muziek. In samenwerking met Cultuurbedrijf Noordoostpolder zouden de basisscholen in de Noordoostpolder deelnemen aan deze week. Dat gaat nu niet door, maar de Kindermuziekweek gaat online. Want muziek verbindt, juist nu!

Een dikke week doordrenkt van muziek voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Muziek zelf maken of liever alleen luisteren? Kinderen mogen zelf kiezen! Iedere dag is er keuze voor activiteiten uit een boordevol programma. Zelf muziek maken, een optreden bijwonen van Dirk Scheele via de live stream, lekker dansen met de Dons-band of meedoen aan de dag-contest? Het kan allemaal! Kijk voor het hele programma op www.kindermuziekweek.nl.

Kindermuziekweek
In 2019 heeft een aantal grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector de krachten gebundeld om een gezamenlijke droom te realiseren: een landelijk jaarlijks terugkerende Kindermuziekweek. Het doel? Alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken en het luisteren naar live muziek. Na een succesvolle editie waarbij partners uit het hele land zich aansloten is het 27 maart 20202 tijd voor een tweede editie. Allen is deze dit jaar geheel digitaal.

Hoe werkt het?
Op de website www.kindermuziekweek.nl staat een programma in de vorm van een blokkenschema. Dit kun je printen zodat je weet wat er op iedere dag te doen is. Via de facebook- en instagrampagina /kindermuziekweek wordt je iedere dag doorverwezen naar alle muziekactiviteiten van die dag. Doe mee! Je kunt luisteren, je kunt meedoen, er zijn leuke wedstrijden, maar vooral genieten van alle soorten muziek die voorbij komen!

“Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met muziek”

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder