di. 21 jun. 2022

Zomerweek ‘Hey, doe je mee!?’

Voor kinderen in de Noordoostpolder

Van maandag 18 tot en met donderdag 21 juli zijn er buitengewone activiteiten en workshops voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar. Het is een zeer divers, educatief en vooral leuk programma.
Samengesteld door een samenwerking met de beweegcoaches van Carrefour, Cultuurbedrijf Noordoostpolder en FlevoMeer Bibliotheek. Het is aangevuld met workshops van Mad Science en de Freerun Academy. Kom gezellig meedoen in de eerste week van de zomervakantie!

Dit kan je beleven!

Bouw je eigen robot, programmeer met LEGO of je eigen minicomputer. Maak je eigen computergame met Bloxels of een animatiefilm met een Ipad. Ga los met Minecraft of Kraak de code en leer computertaal omzetten.

Ben jij creatief? Kom dan een rol spelen in de theaterworkshop, jouw unieke poppetje kleien of leer een stripfiguur tekenen. Deze week kan je ook gebruiken om eens te kijken of ukelele (een klein gitaartje) spelen iets voor jou is. Of kies voor de tekenworkshop om als een heuse Picasso een hond te creëren.

Wil jij meer weten over astronauten en/of leven in de ruimte? Kom dan naar de professor van Mad Science en ga aan de slag met proefjes, onderzoekjes en leuke testjes. Ben je graag in beweging? Doe dan mee met de sport- en spelactiviteiten. In een circuit ga je boogschieten, skaten, steppen en streethockey doen. Of leer heuse freerun skills!

Gelukkig duurt het vier dagen, dus je kan elke dag een andere activiteit kiezen. De workshops van Carrefour (sport/spel) zijn alle drie de dagen qua inhoud hetzelfde, de theaterworkshop heeft twee dagen een identiek aanbod. Verder is het aanbod elke dag wisselend.

Leeftijd, locatie en ticketverkoop

Het aanbod is voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. De workshops zijn in één van de lokalen bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder aan het Harmen Visserplein, buiten of in de bibliotheek. In de beschrijving en op jouw ticket staat waar je naartoe moet.

De bijdrage per workshop is 1 euro per kind. Voor gezinnen die gebruik maken van het Meedoenpakket van de gemeente Noordoostpolder is het gratis*. Het uitgebreide aanbod is te bekijken en te reserveren op de website van FlevoMeer Bibliotheek. De betaling doe je contant tijdens de Zomerweek zelf. Geef je snel op, er zijn beperkte plaatsen per workshop beschikbaar.

Reserveer alleen het aantal tickets dat je daadwerkelijk gaat gebruiken, zodat er voor anderen ook een plekje overblijft. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je jouw ticket via de e-mail. Je betaalt de euro bij aanvang van de workshop. Veel plezier met jouw favoriete activiteit(en)!

*Toelichting voor gezinnen met het Meedoenpakket

Voor jullie is het aanbod gratis. Meld je online aan voor de gewenste workshop(s) en kies voor de Meedoenpakket-versie. In de Zomerweek zelf geef je door middel van je naam aan dat je gebruik maakt van deze regeling.