Cursusaanbod Theater

Heb je interesse in theater en zou je zelf ook wel toneelles willen? Dan ben je bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder aan het juiste adres. Je bent van harte welkom bij één van onze theatercursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Wil je eerst kennismaken? Dat kan aan het begin van het seizoen.

Proefles
Wil je weten of toneelspelen en acteren iets voor jou is? In het eerste half jaar (september t/m december) is het mogelijk om een keer mee te doen. Ben je enthousiast? Dan kun je nog instromen. Vanaf januari zitten we in de productieperiode en zijn we druk met het repeteren voor de voorstelling.

Cursusaanbod theater
Wij bieden theatercursussen aan voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Ga naar het cursusaanbod theater

Theateratelier (8 t/m 12 jaar)
Theaterwerkplaats (12 t/m 15 jaar)
Theaterproductiegroep (vanaf 16 jaar)

 

 

 

 

Ontdek de magie van theater
Bij theater kun je je energie kwijt; de wekelijkse theaterlessen zijn voor veel deelnemers een echte uitlaatklep. Je neemt een rol aan en kunt even uit je dagelijkse leven stappen. Daarnaast geeft toneelspelen veel gezelligheid: je doet het samen met anderen en het geeft veel spelplezier. Of je nou graag op de voorgrond staat, of meer introvert bent. Jong of oud, iedereen kan toneelspelen. Theater is voor iedereen. De lessen zijn een waardevolle aanvulling op je persoonlijke ontwikkeling. Het verrijkt de fantasie en creativiteit, het leert je om jezelf te uiten en te presenteren en het geeft zelfvertrouwen.

“Al jaren volg ik theaterles bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Ik heb mezelf daardoor veel beter leren uiten. Waardoor het naast het acteren ook steeds makkelijker werd om uiteindelijk gewoon mezelf te zijn.”Pauline, theaterproductiegroep volwassenen.

De theatercursussen bestaan uit een reeks van 26 lessen. Het eerste half jaar werken we aan speltechniek en spelvaardigheden om een scène of verhaal vorm te geven. Het tweede half jaar staat in het teken van repteren. We werken naar een theatervoorstelling toe, waarmee we het seizoen afsluiten. Dat is iedere keer weer een magisch moment waar alles samenkomt.

De docent
De lessen worden gegeven door Ruth Appelo, een gepassioneerde theatermaker en -docent.